28 Mart 2016 Pazartesi

Keçe çiçek yapımı....

Merhaba
Bir önceki yazımda bahsetmiştim olduğum çiçeklerin anlatımıyla karşınızdayım. İster çanta ister kapı süsü süslemelerinde hatta broş ya da toka olarak bile kullanılabilen bu çiçeklerin yapımı da oldukça basit.



Öncelikle ince keçeden aşağıdaki gibi altı adet çiçek çiziyoruz. İstediğiniz bir çiçek kalıbını kullanabilirsiniz. Ortası için de 50 krş büyüklüğünde yuvarlak bir şekil kesiyoruz. 


Kestiğimiz her çiçeğin ortasına toplu iğne başı kadar sıcak silikon sıkıp ikiye katlıyoruz. 


Bu şeklin de ortasına az silikon sıkıp tekrar katlıyoruz. Ne kadar az silikon kullanırsak çiçeğimiz o kadar açık ve güzel oluyor. 


Altı adet çiçeği de aynı şekilde katlayıp yapıştırdıktan sonra para büyüklüğünde kestiğimiz yuvarlak keçeye bu katlanmış dört adet çiçeği yapıştırıyoruz. 


Bitti sayılır. Son aşamada yukarıdaki şeklin ortasına silikon sıkıp kalan son iki çiçeği de ortaya yerleştirip bitiriyoruz. 


Bir sonraki yazıda görüşmek üzere... 













4 yorum:

  1. Çok güzel açıklamışsın canım ellerine sağlık bende diktiğim keçe çantara yapıyorum...yıldız şeklinde uçları sivri kalıpla daha da dökümlü oluyor çiçekler...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben de sürfile makasıyla kesilerek yapılanı görmüştüm ama henüz deneyemedim. Sizin anlattığınızı da deniycem.

      Sil
  2. Süpersin çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel ve açıklayıcı olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için önemli,giderken yorumunuzu bırakırsanız sevinirim:))